Insecten (met namen muggen) in Kroatië

  • DeEersteKeer

    Hallo lieve mensen,

    Wie kan ons vertellen hoe het is met de insecten en dan met name de muggen in Kroatië. Wij gaan in Augustus naar Kroatië, maar kunnen niet iets vinden op het internet wat daar heel duidelijk over is.

    Hopelijk kan iemand ons iets vertellen

    Gerben

  • lipik

    Ik kan alleen spreken voor de streek ‘Kvarnerbaai’ (zeg maar de ‘oostkust van Istrie’ - Lovran, Opatija, Rijeka, Crikvenica,….) : nooit een mug gezien.

    en Gorski Kotar : gebergte in het achterland van Rijeka richting Zagreb : ook nooit een mug gezien.

    Van horen zeggen : op het eiland Losinj : wel muggen.

    Aan iedereen die ergens anders al dan niet muggen heeft gezien : aan jullie het woord.

  • Carla

    Dalmatië: muggen!

  • anous

    hetv verschilt per jaar…ligt eraan of ze insecten bestrijden……

    vorig jaar nabij porec MUGGEN!

  • Bianca

    In 2007 regio Split geen mug gezien, in Orebic weer wel.

  • Robert

    Op Krk en Cres volop muggen. Ook andere insecten zijn ruim vertegenwoordigd.

    Bestrijdingsmiddelen zijn overigens overal te koop.

  • Tes

    Al jaren op vakantie naar Kroatie, elk jaar een andere plek. Nooit last gehad van muggen of andere prik/ kriebelbeestjes (ook niet op Losinj) Heerlijk!

  • Guido

    Inderdaad,ook in Dalmatië en op Cres zijn van die vervelende kleine zoemertjes.Direkt aan zee minder en als het enkele dagen droog is gebleven en er geen open zoet water in de buurt is nog minder(kunnen dan hun eitjes niet kwijt).Aan andere insecten is er trouwens ook geen gebrek.

  • Jo

    Het kan inderdaad veel uitmaken waar je zit en wat het weer is. In Istrië hebben we nooit last gehad van muggen. Vorig jaar echter zaten we (eveneens in Istrië) op camping Kazela in Medulin (waar vorige week die windhoos over ging) en waren er andere insecten die heel vervelend konden prikken. Het waren geen gewone muggen, het leek eerder op een klein formaat dazen.

    Op bovenstaande leken ze nog het meest.

    Dit jaar, op camping Strasko in Novalja op Pag hadden we ook heel wat beten maar we weten niet waarvan. Muggen hebben we niet gezien. De beten waren duidelijk aanwezig maar jeukten veel minder dan muggenbeten. We denken dat het eerder mierenbeten waren want die hadden we genoeg in de buurt. Twee jaar terug echter op deze camping hadden we nergens last van.

    Ook hebben we elk jaar bij ons bezoek aan onze vrienden in Oost-Slavonië enorm last van muggenbeten. 30 op een nacht zijn geen uitzondering. Eigenaardig genoeg mindert dat na enkele dagen/nachten. Gelukkig maar, want die jeuken enorm.

  • rita jossart

    regio Dubrovnik muggen maar een simpel en goedkoop middel: open een zakje lavendel naast je bed en je hebt er geen last meer van, gezonder dan al die middeltjes, ik heb het hier afgelopen weekend geprobeerd en het helpt