Ruim 2 jaar geleden werd een groep gestart op Facebook door een Nederlander die info zocht over campings en weinig vond naar zijn gading (op FB uiteraard).  De groep groeide snel. Eind juni 2018 al 1000 leden en dat na pas een paar maand bestaan van de groep. Op 26 juni 2019 bereikte het ledenaantal 3000 leden. En nu, op een dag na, hebben we ons 6000ste lid verwelkomd.

Op 25 december vorig jaar heb ik de groep overgenomen nadat ik al een paar maand redacteur was.

Elke week hebben we een aantal vaste rubrieken: dinsdag is muziekdag en dan wordt er een Kroatisch liedje gedeeld met ook wat info over de zanger(es) of groep, in voorkomend geval over het genre (klapa bijvoorbeeld) en/of over de componist.

Op woensdag hebben we receptendag. Dan delen we een authentiek Kroatisch recept, ingrediënten, bereidingswijze, streek van herkomst en uiteraard met de nodige foto's.

Op maandag hebben we campingdag. We hebben onze leden gevraagd een verslagje te schrijven over de camping waar ze geweest zijn wat we verduidelijken met foto's (van de leden zelf. En op vrijdag is er promodag. Dan kunnen leden die een eigen huisje of appartement verhuren daar promotie voor maken. Ook wie een Kroatië-gerelateerd bedrijf heeft mag daar dan promo voor maken.

Op een willekeurige dag in de week (en ook niet noodzakelijk elke week, houden we een fotomomentje. Dan vragen we de leden om in de reacties hun foto te delen over een bepaald onderwerp. Tal van onderwerpen passerden al de revue: standbeelden, stranden, watervallen, terrasjes, koffie, enz…

Verder worden regelmatig stukjes gepubliceerd over Kroatië. Niet alleen over de kust maar ook over het binnenland, over de natuurparken, enz… En nu al ruim 3 maand worden ook updates gepost over corona. In het begin van de crisis over de situatie in Kroatië uiteraard maar nu steeds meer over de voorwaarden om naar Kroatië op vakantie te kunnen gaan maar ook info over de landen waar je doorheen moet. Alles gebaseerd op info van de officiële kanalen, niet van kranten- of nieuwswebsites en al zeker niet van sociale media.

Kom onze groep eens een bezoekje brengen op https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/

Jo (hier voorheen ook bekend als webjo)