Heb jij eventjes geluk: shnitsels en hamburgers in overvloed en in soorten en maten. Steaks ook, maar of je nu een goeie entrecôte gaat vinden zoals wij die hier in Vlaanderen kennen is een andere vraag. En varkenshaasje zoals wij het eten al helemaal niet gezien.
En wat noem je goedkoop? Ik vind het best duur voor de kwaliteit die ze bieden.
En wat groenten betreft: veel keuze heb je niet. Het beperkt zich tot snijbiet (lijkt wat op spinazie, noemt blitva) en erwtjes. Als je heel veel geluk hebt eens wat prinsesseboontjes, bloemkool of worteltjes. Wel volop verkrijgbaar: sla, tomaten, komkommers en witte kool (slaatjes dus).
Ondanks het feit dat we altijd al lekker gegeten hebben loop ik niet erg hoog op met de echte Kroatische keuken. Ga in 100 restaurants en je krijgt in 98 hetzelfde menu. In feite kan je't vergelijken met één grote fastfoodkeuken.
Voor echte plaatselijke keuken moet je echt wel zoeken: gevulde paprika, gevulde koolbladeren, ispod peka, zuurkool, etc… En ook dit is meer een boerenkeuken dan verfijnde gastronomie. Wat niet wegneemt dat het allemaal best lekker kan zijn voor de twee of drie weken dat je er verblijft.